Een overzicht van wat we verwerken
Agrarisch
Organische restproducten uit de agrarische sector
Bio
Etenswaren niet geschikt voor menselijke of dierlijke consumptie.
Diervoeding
Stoffen die worden gescheiden tijdens de productie van diervoeding.
Biofuels
Restproducten die vrijkomen bij de productie van biobrandstoffen.
Flotatieslib
Slib uit waterzuiveringssystemen.
Hoe werkt het
Als voorbeeld nemen we een voedselfabrikant. Gewassen komen van het land en worden verwerkt. Tijdens de verwerking ontstaan er verliezen die niet geschikt zijn voor consumptie. Deze reststromen gebruiken we als grondstof in onze vergisters.
Wij kopen het restproduct op bij de fabrikant. Het komt met de vrachtwagen bij ons en wij slaan het op in één van onze opslagloodsen. Omdat we veel opslagcapaciteit hebben, kunnen we afname altijd garanderen.
We vergisten de restproducten, zogenaamde hernieuwbare grondstoffen, en zo ontstaat biogas. Het biogas wordt ontdaan van vocht en zwavel, zodat we het kunnen opwaarderen tot groengas, bio-CNG of bio-LNG.
Na vergisting blijft van de restproducten nog een natte stof over die we digestaat noemen. We drogen de digestaat waardoor het verwerkt kan worden tot mestkorrels. De landbouwboer strooit de mestkorrels uit over het land, zodat de grond vruchtbaarder is en de gewassen beter groeien. De vrachtwagen die de gewassen en de restproducten ophaalt kan het geproduceerde bio-LNG tanken. En zo begint de duurzame kringloop weer opnieuw.
De kracht
van Biovalue
Betrouwbaar en kwalitatief
Ons proces is van begin tot eind goed geregeld. En alle restproducten die we gebruiken hebben als duurzaamste optie vergisting. Dit bewijzen we met het ISCC en Better biomass certificaat. Iedereen in de keten, van fabrikant tot eindgebruiker, is hiermee bekend.
De keuringen zijn jaarlijks en we worden per kwartaal geverifieerd op meerdere punten. Hoe wordt de CO2-reductie bepaald? Voldoen de restproducten aan de eisen vanuit duurzaamheid? Hoe wordt de verhouding van de inhoud van de biogasinstallatie bepaald? Kortom, hoe ziet het hele bedrijfsproces eruit.
Benieuwd of jouw product interessant kan zijn voor het ISCC-keurmerk? Bekijk hier de informatie van de ISCC. Of neem contact op met Henno, ons aanspreekpunt op het gebied van restproduct verwerking.
“Samen sta je sterker. Daarom werk ik sinds 2017 samen met BioValue. Het is een dynamisch bedrijf en het zit volop in de markt. Dat heeft zijn voordelen.”
Jan Peters