skip to Main Content
Restproducten

Afval voor een ander,
waardevol voor ons

Voor de ander afval, voor ons een waardevolle voeding van onze biogasinstallaties. Wij kopen organische restproducten in bij bijvoorbeeld restaurants, fabrieken en supermarkten.

Bekijk de uitleg animatie

Een overzicht van wat we verwerken

icoon agrarisch

Agrarisch

Organische restproducten uit de agrarische sector

icoon soapstocks

Bio

Etenswaren niet geschikt voor menselijke of dierlijke consumptie.

icoon dierenvoeding

Diervoeding

Stoffen die worden gescheiden tijdens de productie van diervoeding.

icoon restproducten

Biofuels

Restproducten die vrijkomen bij de productie van biobrandstoffen.

icoon flotatieslib

Flotatieslib

Slib uit waterzuiveringssystemen.

Hoe werkt het

Als voorbeeld nemen we een voedselfabrikant. Gewassen komen van het land en worden verwerkt. Tijdens de verwerking ontstaan er verliezen die niet geschikt zijn voor consumptie. Deze reststromen gebruiken we als grondstof in onze vergisters.

Wij kopen het restproduct op bij de fabrikant. Het komt met de vrachtwagen bij ons en wij slaan het op in één van onze opslagloodsen. Omdat we veel opslagcapaciteit hebben, kunnen we afname altijd garanderen.

We vergisten de restproducten, zogenaamde hernieuwbare grondstoffen, en zo ontstaat biogas. Het biogas wordt ontdaan van vocht en zwavel, zodat we het kunnen opwaarderen tot groengas, bio-CNG of bio-LNG.

Na vergisting blijft van de restproducten nog een natte stof over die we digestaat noemen. We drogen de digestaat waardoor het verwerkt kan worden tot mestkorrels. De landbouwboer strooit de mestkorrels uit over het land, zodat de grond vruchtbaarder is en de gewassen beter groeien. De vrachtwagen die de gewassen en de restproducten ophaalt kan het geproduceerde bio-LNG tanken. En zo begint de duurzame kringloop weer opnieuw.

 

Ik kan je helpen met het terugleveren van duurzame energie vanuit jouw restproduct!

- Henno Hogeling -

Video

De kracht
van Biovalue

Afval reductie
Gegarandeerde afname
Bio-LNG voor groottransport
CO2 neutraal ondernemen
Icoon Lamp
In 2021 verwerkten we 200.000 ton restproducten. Daar kan je 13.000 ton bio-LNG mee produceren, dat zijn 55 miljoen vrachtwagen kilometers!

Betrouwbaar en kwalitatief

Ons proces is van begin tot eind goed geregeld. En alle restproducten die we gebruiken hebben als duurzaamste optie vergisting. Dit bewijzen we met het ISCC en Better biomass certificaat. Iedereen in de keten, van fabrikant tot eindgebruiker, is hiermee bekend.

De keuringen zijn jaarlijks en we worden per kwartaal geverifieerd op meerdere punten. Hoe wordt de CO2-reductie bepaald? Voldoen de restproducten aan de eisen vanuit duurzaamheid? Hoe wordt de verhouding van de inhoud van de biogasinstallatie bepaald? Kortom, hoe ziet het hele bedrijfsproces eruit.

Benieuwd of jouw product interessant kan zijn voor het ISCC-keurmerk? Bekijk hier de informatie van de ISCC. Of neem contact op met Henno, ons aanspreekpunt op het gebied van restproduct verwerking.

“Samen sta je sterker. Daarom werk ik sinds 2017 samen met BioValue. Het is een dynamisch bedrijf en het zit volop in de markt. Dat heeft zijn voordelen.”

Jan Peters

Peters Biogas

Bij onder andere deze installaties zetten we restproducten om naar duurzame energie