skip to Main Content
Wie zijn we

Het verhaal achter BioValue

Iedereen heeft zijn eigen drijfveer, maar we hebben een gezamenlijk doel.
Groeien in impact, door zoveel mogelijk duurzame energie te creëren.

Wat wij doen

We zijn expert in het beheren en bouwen van biogasinstallaties. We verwerken restproducten tot groengas en duurzame brandstof en reduceren hiermee de CO2-uitstoot ten opzichte van fossiel aardgas met 75 tot 80%.

Wat ons kenmerkt

We zijn ambitieus, innovatief, nuchter en doortastend. We zijn goed in wat we doen. Ons doel is om de ecologische footprint zoveel mogelijk te reduceren en duurzame energie en brandstoffen te genereren.

Ons ontstaan

 • 2023 - heden

  We gaan duurzame partnerschappen aan met een nadruk op bio-LNG. Samen met Titan bouwen we aan werelds grootste bio-LNG-installatie in Amsterdam. En dit is slechts één van de vele ambitieuze projecten die dit jaar van de grond komen.

 • 2022

  We nemen een nieuwe installatie in Brabant in gebruik. Daarnaast begint de projectontwikkeling behoorlijke vormen aan te nemen. We hebben in 2022 in totaal 4 projecten in ontwikkeling en kijken verder vooruit.

  Door de groei van het bedrijf is het tijd voor een nieuwe naam en uitstraling. We gaan verder onder de naam BioValue.

 • 2020 – 2021

  We willen onze operationele organisatie beter georganiseerd hebben voordat we verder vooruit gaan. Het aantal medewerkers groeit met 300% en we verhuizen naar een groter kantoorpand.

 • 2019

  We hebben een stilstaande installatie in Sint Nicolaasga overgenomen. De volledig installatie is opnieuw opgebouwd. Dit is het eerste biogas project in Nederland dat zonder exploitatiesubsidie tot stand gekomen is.

 • 2018

  In samenwerking met familie Peters wordt een installatie in Luttelgeest overgenomen. In 2018 wordt deze significant uitgebreid en voorzien van een grote biogas opwaardeerinstallatie. De installatie is dan één van de grotere installaties in Nederland.

 • 2018

  We beheren een installatie in Leeuwarden en hebben deze volledig omgebouwd zodat het groengas kan produceren. De installatie wordt in de loop van dit jaar in gebruik genomen.

 • 2017

  De ambities zijn groter dan de bestaande locatie in Tirns. We willen onze impact vergroten en op meerdere locaties duurzame energie produceren. Op 12 oktober 2017 is Agradu BV (de voorloper van BioValue) officieel opgericht.

 • 2011

  De installatie in Tirns was op zoek naar extra rendement en meer duurzaamheid. Als één van de eerste installaties in Nederland is het gestart met de productie van groen gas dat op het aardgasnet wordt ingevoed.

 • 2007

  Het begint allemaal op de boerderij in het Friese Tirns. Ids Schaap, de managing director en eigenaar van BioValue, zag daar als boerenzoon toekomst in circulaire landbouw met biogas. In dit jaar is onze eerste biogasinstallatie in Tirns gebouwd.

De mensen van BioValue

Auke van de Lageweg

CAD engineer
Portret Leon Veldman - Marketing & Communications | IT Specialist

Leon Veltman

Marketing & communications | IT specialist

Przemek Smolinski

Plant manager | Groengas Brabant
Portret Karel Knegt - Project Manager

Karel Knegt

Project manager