skip to Main Content

Op zaterdag 16 september opent BioValue haar deuren voor de Open Energiedag

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie organiseert elk jaar de Open Energiedag. Tijdens deze jaarlijks terugkerende dag openen duurzame energiebedrijven en projecten door heel Nederland hun deuren voor publiek. Het doel is om iedereen kennis te laten maken met de bedrijven en technieken achter duurzame energie. Onder andere BioValue vertegenwoordigt op deze dag het onderwerp hernieuwbare gassen.

Dit jaar is er voor het eerst aandacht voor het thema hernieuwbare gassen, zoals groen gas en waterstof. Deze energiebronnen leveren namelijk een aanzienlijke bijdrage aan de energietransitie, maar zijn nog niet zo bekend als wind, water en zonne-energie. Daarom opent BioValue op 16 september twee productielocaties voor het publiek: Schoongas Sint Nicolaasga en Peters Biogas in Luttelgeest. Beide locaties produceren al jaren groen gas en dienen als voorbeeld voor een succesvolle vervanging van fossiel aardgas.

De bezoekers krijgen een gevarieerd programma, waaronder rondleidingen, informatieve video’s, eten en drinken en zelfs springkussens voor de kinderen. Hoewel de programma’s voor beide locaties grotendeels gelijk zijn, zal de ervaring van elk uniek zijn door het verschil in omvang en het gebruik van verschillende technieken.

Voor de meest actuele informatie over de Open Energiedag bij BioValue verwijzen we je naar de Open Energiedag pagina: www.biovalue.nl/open-energiedag. We kijken ernaar uit je te ontvangen op 16 september en je te laten kennismaken met de wereld van groen gas!